marți, 7 aprilie 2009

Becali, prostimea si justitia

Am urmarit si eu ca tot romanul ceea ce s-a intamplat lui Becali. Fara sa fiu un sustinator al domniei sale si nici un adversar inversunat, nu am sa incerc sa imi dau o parere despre faptele lui sau despre vinovatia sau nevinovatia sa ci doar la valurile iscate de arestarea sa.
Am vazut la televizor cum jurnalisti, avocati si oameni simpli isi expun parerile despre acest lucru.
Am ramas uimit cum de exista atata prostime in tara asta! Si, ce e mai grav, am vazut cum marii "seniori" ai jurnalismului se dadeau in stamba expund zeci de motive pentru care Becali nu ar fi trebuit arestat. Motive infantile si demne de crezut doar pentru procentajul de 80% care considera ca arestarea lui Becali este o rafuiala politica.
Sa o luam pe rand.
Multi au zis ca arestarea a avut loc la comanda lui Basescu (nu sunt sustinator al marinarului!) care ar avea "la mana lui justitia" pentru a acoperi scandalul in care e implicat familia sa. Pai stau si ma intreb: daca Base ar dispune de justitie asa cum vrea el ar mai fi existat scandalul legat de domnia sa? Nu e logic ca ar fi "dispus" ca acest lucru sa nu mai existe, caz in care nici Becali nu ar mai fi acum inchis?
Ce e mai grav e faptul ca avocatii lui Becali se arata indignati de faptul ca "hotii sunt liberi iar Becali arestat". Pai stimati avocacatei in cariera dvs. cati hoti ati aparat? Si cat de multumiti ati fost cand instantele de judecata au dispus cercetarea lor in stare de libertate? Cum mancati atunci rahat cu lopata spunand ca nu prezinta pericol social acel inculpat care a furat o masina? Sau cat de normal vi s-a parut cand parchetul nu a dispus in cazuri asemanatoare nici macar retinerea clientilor dvs.? Aveti nesimtirea sa si totala lipsa de deontologie sa va expuneti cazul pe trotuare si oriunde in fata unei camere e luat vederi. Singurul lucru pe care-l urmariti de fapt este sa va erijati in niste persoane demne si care doresc "aflarea adevarului".
Jurnalistii. Unii dintre ei facand parte din structuri de diferite culori politice. Fara nici un fel de pregatire in ceea ce priveste dreptul. Isi dau cu parerea si cred ca sunt si destepti. Stau si ma intreb daca acestia ar fi reactionat asa si daca un oarecare ar fi procedat la fel. Va garantez ca nu. Ar fi fost poate un subiect de stirile de la ora 5 si atat.
Preotii. Sau preotul din Parohia Pipera. Pai bine Parinte in loc sa iti vezi de cele Dumnezeiesti, sa te rogi ca e Postul Pastelui, 'mneata iesi pe sticla ca Nikita in emisiunile lui Capatos si iti expui parerea? Nu ar fi fost mai frumos sa spui ca te rogi pentru sufletul lui Becali precum si pentru toti ceilalti robi ai Lui Dumnezeu care au gresit si sunt inchisi? Sau matale astepti un mare plocon dupa ce Gigi va iesi?
CEa mai mare prostie e chestia cu "rafuiala politica" si cu faptul ca Gigi era "incomod" pe scena politica. Pentru ce fratii mei? Pentru cele 4% care le avea PNG-ul? Hai ma lasi?
Politicienii. Astia nu merita bagati in seama nici daca ar citi poezii de Toparceanu.
Una peste alta imi pare rau ca Becali se afla in aceasta postura. Imi pare rau ca avem jurnalisti formatori de opinie. Imi pare rau ca exista atata prostime. Incepe sa imi para rau ca nu am ramas in strainatate.

2 comentarii:

Sabau Ioana spunea...

Se pare ca Becali a devenit un adevarat fenomen in Romania...:)

Anonim spunea...

ah... de acord cu faptul cu strainatatea... si mie :))