marți, 26 august 2008

Ma bucur Nichita!

Fara sa intru in amanunte legate de incidentul de la Politehnica, vreau sa va spun ca ma bucur enorm de toata supararea si frustrarea pe care le are Nichita acum.
Mi-as dori ca in fiecare ora sa simta frustare si neputinta, asa cum sute de ieseni simt zi de zi.
Ma refer la cei carora li se strica masinile prin gropile Iasului, la cei care cauta disperati un loc de parcare, la mamele cu copii nu au locuri si parcuri de joaca, la toti batranii care asteapta sa intre in audiente pe la comisiile de fond funciar unde acest impotent intelectual da ordine sa nu se restituie fostele proprietati, la totii copii care practica (sau isi doresc sa practice) orice alt sport decat fotbal si care se lovesc mereu de "nu sunt fonduri", la toti cei care asteapta o locuinta sociala, etc.
Ma bucur Nichita!

2 comentarii:

Anonim spunea...

tin sa te contrazic. se pare ca nu prea ai avut ocazia de a iesi din acest oras, intr-adevar pentru moment sufocat de reparatiile (care sunt necesare) la drum si caile de rulare a tramvaielor. Tin sa te contrazic si in legatura cu parcurile? Care politician din Iasi, in afara de primarul Nichita de-a lungul mandatelor sale la Iasi, a mai facut vre-un proiect de reabilitare a parcurilor de joaca? adu-ti aminte cum aratau parcurile acum cativa ani - nici gard nu mai aveau, d-apai altceva. In legatura cu sportul - Unde scrie ca primarul este cel care sa faca proiecte de sustinerea sportului (cu toate ca doar el il mai sustine dintre toti politicienii din Iasi). Consiliul Local, Consiliul Judetean si chiar oricare politician sau afacerist din Iasi ar putea lua de la sine decizia de a ajuta si de a face proiecte pentru sustinerea oricarui sport in Iasi.
Te contrazic si cu parcarile. In momentul in care primarul a vrut sa se faca in centru o parcare subterana-supraterana langa Hotel Unirea, politicienii PD-L s-au opus. Imaginea lui Nichita si al PSD-ului trebuiau patate. Eu zic ca, inainte sa te bucuri pentru necazul altuia, ia-ti o vacanta si plimba-te prin tara. Avem drumuri mai largi si mai bune chiar si decat la Cluj (mare oras), avem parcuri mai frumoase chiar si decat la Piatra Neamt (cu toate ca Iasiul e mult mai mare ca Neamtul), avem si nu porea avem parcari - asta e un adevar dureros, dar si numarul masinilor s-au dublat de la un an la altul (Dar Iasiul nu e ca Piatra Neamt ca marime si numar de locuitori, de aici se vede clar - e nevoie de rabdare si sustinere si nu de dat la picioare, pentru a cadea).
Calatorie placuta prin tara.
Si sa nu imi zici ca drumurile care s-au inceput sa se refaca nu trebuiau refacute. Ca atunci cred ca esti setat pe autodistrugerea lui Nichita.

bogdantv spunea...

Tocmai faptul ca am iesit din Iasi ma determina sa spun aceste lucruri. Merg saptamanal atat in tara cat si in strainatate. Cred ca suferi de boala "capra vecinului". De ce trebuie sa te raportezi la alte orase? Eu nu ma raportez la altii. Vad doar ce este in Iasi. Sunt curios. Care proiect de reabilitare a parcurilor? Te referi la parcurile facute inaintea alegerilor? Sau la strazile care sunt asfaltate in "prima etapa" dupa 6 ani? Daca primarul nu face proiecte pentru sustinerea sportului, de ce se da cu curul de pamant pentru Politehnica? De ce baga milioane de euro doar pentru a evita retrogradarea? Parcarea din centru nu era pentru Iasi. Era pentru Hotelul Unirea. Drumurile largi la care te referi, cele din afara Iasului, nu sunt facute de Nichita. Nu sunt setat pentru "autodistrugerea lui Nichita". Sunt la fel de pornit si impotriva PD-L - ului ca si impotriva PSD-ului. Mi-e scarba de toti. Si de aceea am dreptul sa critic si sa arat cu degetul. Si iti repet. Sunt curios din ce bani sunt platite pancartele cu "prima etapa" sau "parc reamenajat la initiativa Primarului Ghe. Nichita". Din banii mei si a altora. Isi pune idiotul numele de parca ar fi scos banii din buzunarul lui. Asta nu e cumva campanie? Lasa-i pe altii cu treburile lor. Nu suntem in competitie nici cu P. Neamt nici cu Clujul si nici cu alte orase.