sâmbătă, 2 august 2008

Notarii versus avocati


Sunt cunoscute recentele dispute dintre notari si avocati privitoare la posibilitatea avocatilor de a incheia contracte de vanzare cumparare pentru imobile cu exceptia terenurilor.
Domnilor notari, care percep cateva mii de ron pentru un asemenea contract, li se pare, asa cum apare intr-un comunicat al Uniunii Notarilor, ca ei ar fi cei mai puri si inocenti in ale respectarii legilor.
Este adevarat ca sunt anumite prevederi legale pe care avocatii nu le vor respecta insa, este la fel de adevarat ca onorariile vor fi cu mult mai mici. Cu foarte mult.
Totusi nu trebuie sa treaca neobservat faptul ca avocatul care pretinde ca a spart acest monopol, nu este primul. Asemenea hotarari au mai existat si vor mai exista.
Problema e alta. Avocatul cu pricina, Cristian Mosuti, nu e avocat! Face parte din Baroul Constitutional. Barou care practic nu exista. Deci, stau si ma gandesc daca nu cumva prin acest contract de vanzare cumparare care a aruncat in aer notarii, Baroul Constitutional nu castiga aproape tot terenul care-l pierduse in fata Barourilor din Romania (cele legal constituite).
Astfel, domnul Pompiliu Bota (acest Dan Diaconescu al justitiei) va avea la indemana o redutabila arma. Faptul ca un act incheiat de un slujitor de-al sau a fost recunoscut de catre instanta.
Totusi raman cu o nedumerire. Am cautat pe http://portal.just.ro/ iar numele clientului avocatului Mosuti nu apare cu nici un dosar de acest gen. Deci pana la urma exista sau nu acest contract? Exista sau nu aceasta hotarare?

Niciun comentariu: