miercuri, 11 iunie 2008

frauda companiilor de asigurari

Cunoastem cu totii nebunia ce e existat in perioada in care agentii de asigurari alergau pentru a obtine cat mai multe semnaturi si astfel, a incheia cat mai multe contracte privind pensiile private obligatorii. Companiile de asigurari incheiau contracte pe perioada determinata cu orice persoana fizica, pentru atragerea cator mai multi clienti.Comisionul obtinut de persoana fizica pentru fiecare contract in parte era intre 100 si 150 ron.
Iata insa ca, dupa terminarea nebuniei, au aparut si surprizele. Astfel, foarte multe persoane au primit scrisori de multumire de la cu totul alta companie de asigurari decat de la cea cu care semnase initial.
Cum a fost posibil? Simplu. Orice agent de asigurari care intra in posesia unei copii de pe o carte de identitate (si bineinteles ca facea demersuri in sensul acesta), completa in fals cererea de adeziune la respectivul fond de pensii, o semna si astfel isi lua comisionul. Problema apare atunci cand, fiind luat in evidenta ca semnatar a doua contracte, nu i se va lua in considerare nici unul si va fi repartizat aleatoriu la un alt fond.
Frustrarea asiguratului este evidenta.
Ce pot sa va spun este ca in acest moment sunt formulate plangeri penale impotriva acelor agenti de asigurari. Vom vedea in ce masura acestia vor fi pedepsiti si mai ales cum vor intelege fondurile de pensii sa repare prejudiciul creat de falsurile facute de proprii colaboratori.

Niciun comentariu: